Semakan Online Dan SMS Senarai Nama Layak Ke PLKN 2014

Semakan Senarai Nama PLKN 2014 - Online dan SMS

Senarai nama
PLKN
Kepada remaja yang lahir pada tahun 1996 iaitu bakal calon-calon Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) Tahun 2014 anda boleh membuat semakan bagi mengetahui sama ada anda layak mengikuti PLKN siri 11 tahun 2014 bermula pada 25hb Julai 2013.

Loan approval in 10 mins & I get all these travel offers? How to get??


Untuk mengetahui perkembangan semasa berkaitan PLKN Siri 11/2014, anda dinasihatkan melayari Laman Web Rasmi Jabatan Latihan Khidmat Negara di 



Tarikh Semakan Calon PLKN Siri 11/2014
Calon PLKN Siri 11/2014 boleh disemak bermula pada 25hb Julai 2013

Semakan Secara Online Senarai Nama Terpilih Ke PLKN Siri 11/2014 
Semakan boleh dibuat setelah tarikh rasmi diumumkan iaitu pada penghujung bulan Julai 2013.

Calon boleh menyemak dengan melayari tajuk pautan di bawah:



LANGKAH – KLIK KE LAMAN RASMI SISTEM SEMAKAN ONLINE PLKN

atau

Semakan boleh dibuat melalui salah satu applikasi di bawah:

LINK 1 | LINK 2

Semakan Melalui SMS Senarai Nama Terpilih Ke PLKN Siri 11/2014 
Anda juga boleh menyemak status pemilihan dengan menggunakan Khidmat Pesanan Ringkas (SMS)

Taip: PLKN semak <No.KP> hantar ke 15888

atau telefon 03-40274747

Nota : Applikasi semakan Link 1 dan Link 2 hanya boleh dibuat pada bulan Julai 2013 setelah sesi PLKN 2014 dibuka dan diumumkan melalui Laman Web PLKN

43 Responses to "Semakan Online Dan SMS Senarai Nama Layak Ke PLKN 2014 "

  1. Im Waiting For The Results !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Esok kn utk semak pggln kedua pnye..huhu tkot lh plk sbb yg ptma xdpt

      Delete
    2. Esok kn utk semak pggln kedua pnye..huhu tkot lh plk sbb yg ptma xdpt

      Delete
  2. yeeeaaaahhh i like plkn.

    ReplyDelete
  3. hohohoho plkn plkn...yes!!!

    ReplyDelete
  4. yuuhuuu harap-harap tak dapat ,sbabnya alaun kerajaan sikit sangat

    ReplyDelete
  5. plkn plkn kalau alaunnya naik banyak sikit bleh la

    ReplyDelete
  6. untuk pengetahuan semua pihak plkn dapat membentuk diri remaja

    ReplyDelete
  7. Tak nak pergi. .:-(

    ReplyDelete
  8. tak nak.pergi..tapi kene buat camne ea..:(

    ReplyDelete
  9. saya suka plkn..... kalau dapat oklah.....ada di kalangan kita yang suka plkn tapi takut untuk menghadapinya......janganlah takut.......anggaplah ini sebagai satu peluang yang hebat yang dapat untuk diri anda sendiri......juga sesuatu yang dapat mengembangkan potensi diri anda serta dengan menyertainye, kita dapat menghadapi sesuatu cabaran dalam kehidupan dengan berani....marilah kita menyertai plkn....

    ReplyDelete
  10. Ramai yang biria-ia xnk g,tpiew dcbab kn nama dh trsnrai nk wt cmnew..knew lh g..ada yg ktew plkn best cngat2,tpiew yg laen ckap truk gila..arrggghhhh!!!!!!!

    ReplyDelete
  11. Tak nak pegi tkut muka hitam...tu je

    ReplyDelete
  12. ishh.. 1 ogos plakk dahh.. haddoii

    ReplyDelete
  13. Kenapa applikasi Link 2 tu untuk 10/2013?
    Tulis 11/2014 ...

    ReplyDelete
  14. Still xnk pergi...........

    ReplyDelete
  15. yahooooooooooo....i dah dapat plkn.........ape lagi??????enjoylahhhhhhh

    ReplyDelete
  16. Kalau check dr link ni, dia kta x trpilih mmg xkn terpilih lgsg kn or ada pmilihan lg lps ni?

    ReplyDelete
  17. oww. .men. .PLKN maree. .haha!

    ReplyDelete
  18. yeah2 saye masok . . Dha lame tunggu saat nie. .

    ReplyDelete
  19. saya terpilih PLKN siri 11/2014 -_- korang2 yg terpilih tu nanti klu dah tau penempatan , kongsi2 la yer :3

    https://www.facebook.com/IrHamProstyle

    ReplyDelete
  20. sy x trplih..tp result nie comform btol??

    ReplyDelete
  21. Tahun kyte berapa bulan ? 6bulan ke 3bulan ?

    ReplyDelete
  22. ouh epinz. .kena ugak koe. .haha

    ReplyDelete
  23. ni baru pngal 1... blum lagi pngal ke 2 n 3 lgi teruk... aduii,sya xterpilih...knalah tgu pngal 2 n 3.. smua remaja wajib prgi kah?

    ReplyDelete
  24. Terpilih...yiehaaa

    ReplyDelete
  25. aqu xdpt plkn ar..............so saddddddddd

    ReplyDelete
  26. YES AQ DPT PI PLKN..X sbr nk pi....

    ReplyDelete